Vil lage redundante mikrobrikker

Det finnes allerede systemer der man har bygget inn redundans på brikkenivå, men disse har fortsatt liten utbredelse i forhold til det man ønsker på sikt. Hewlett-Packard ønsker derfor å sette økt fokus på slik teknologi fordi man mener størsteparten av dagens maskinvare er alt for sårbar når det gjelder fysiske feil.

Poenget er å kunne isolere vekk feilen på en mikrobrikke/prosessor og heller "rute" trafikken/jobbene en annen vei til en annen enhet som kan gjøre lignende jobb.

Man regner med å måtte øke antall kommunikasjonstråder mellom transistorene med omtrent 50 prosent. I tillegg må man benytte ganske avansert type demultipleksere for å finne riktig kanal gjennom systemet.

Til syvende og sist regner man med at slik type teknologi vil føre til lavere totalkostnader ettersom de vil være bedre rustet mot feil og forhåpentligvis ha lenger levetid.

Hewlett-Packard forsøker å overbevise halvlederindustrien om å benytte deres teknikker for redundans sammen med 32 nm produksjonsprosess. Selskapet vil naturligvis kreve "royalities" under visse lisensbetingelser for dette.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen