Vil lage 380 nye spill

Sonys nye konsoll PlayStation 3 har fått liten del av markedet i både Japan og USA.

I Japan har Nintendo WII solgt over tre ganger så mange konsoller.

I USA har de solgt dobbelt så mange.

Vil satse på nye titler
Nå vil Sony satse hardere på spillproduksjon for å få større bit av markedet.

Sony lover, ifølge BBC, å komme med hele 380 nye titler neste år. I dag har har selskapet 150 spill til sin nye konsoll.

Enormt tap
Ifjor bokførte Sony sin spillavdeling et tap på hele 1.88 milliarder amerikanske dollar. Mange mener mangel på attraktive spill har gjort konsollen mindre populær enn sine konkurrenter. Samtidig er konsollen dobbelt så dyr som Nintendo Wii.

- Vi taper alltid penger på vår hardware i starten. Pengene tjener vi igjen over tid. Vi mener at en større satsning på PS3 er viktig for Sony sin fremtid og suksess, sier Howard Stinger, styreformann i Sony, ifølge BBC.

Misførnøyde investorer
Det er etter press fra investorene at Sony kom med sitt løfte. Mange har ansett satsningen på den nye konsollen som en av de største risikoene for selskapet.

Investorene har også vist misnøye over at Sony har tapt terreng i det mobile musikk-markedet. Her har Apple seilt opp som suveren markedsleder med sin iPod.

Ingen grunn til bekymring
Stringer ber derimot investorene ta det helt med ro.

- Sony vil snart få god fortjeneste for sine satsninger. Flere og flere kunder får sin musikk gjennom nedlastning til mobilen og i den anledning er Sony-Ericsson mobilen en stor suksess. Vi har solgt like mange av disse som det har blitt solgt iPoder, sier Stringer til sine investorer ifølge BBC.

Sony har hitill solgt 5.5 millioner av sin PS3. Målet var 6 millioner innen mars. Nintendo har solgt 5.84 eksemplarer av sin WII konsoll på samme tid.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen