Vil la EU bestemme roaming-priser

Alternativ tekst mangler
Fortsatt dyrt å ringe hjem

Ringer du hjem fra utlandet, kan det koste deg dyrt. Så dyrt kan det faktisk bli, at EU-kommisjonær Viviane Reading har satt seg som mål å få ned roaming-prisene i EU-landene.

Nå viser en undersøkelde gjort av EU-kommisjonen at 70 prosent av de spurte EU-innbyggerne er positive til at EU skal bestemme roamingprisene, skriver Mobil.se.

68 prosent ønsker også at EU skal regulere prisene det koster å sende SMS fra utlandet.

Billigere neste år?
EU har allerede satt et pristak på internasjonale ringepriser. Fra og med neste år kan ikke europeiske operatører kreve mer enn 1,2 kroner per minutt når du mottar samtaler utenfor hjemlandet ditt.

Å ringe hjem fra utlandet vil ikke koste deg mer enn fire kroner i minuttet. Skal du ringe innenfor det landet du reiser i, vil maksprisen være 2,70 kroner per minutt. Du kan lese mer om EUs pristak på roaming i saken "EU vedtar roaming-pristak".

EU har delvis blandet seg inn i debatten om pristak på SMS-roaming i og fra utlandet. I juli i år godkjente EU et forslag fra det franske teledirektoratet om å få et pristak på SMS-roaming. Dette kan du lese mer om i saken "Fransk makspris på SMS".

(Kilder: Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen