Vil la deg bruke mobilen på flyet

Flypassasjer kikker på mobiltelefonen - en T610

Asiq, en australsk leverandør av flysystemer, lanserer nå en ny løsning for mobilbruk på flyreiser.

Systemet bygger på en egen sender utviklet av Asiq. Passasjerer som ønsker å ha mobiltelefonen sin på under flyvningen, må feste på en slik sender. Den blokkerer antennen og senderen inni mobiltelefonen, slik at den ikke kan koble seg til mobilnettet på vanlig måte. I stedet sendes alle signaler via flyets egne systemer.

Løsningen er ikke laget for tale, så du kan ikke ringe med mobiltelefonen din. Derimot kan du surfe og sende tekstmeldinger og e-post. Du kan også spille, sjekke kalenderen og bruke alle de andre funksjonene på telefonen din som normalt.

Det er flere fordeler med det nye systemet. For det første kan passasjeren bruke mobiltelefonen sin akkurat slik han pleier, så det ikke er behov for opplæring. For det andre er løsningen veldig billig, siden den ikke roamer på et mobilnett, men i stedet baserer seg på kommunikasjonsnettverket ssom allerede er installert i flyet.

Asiq hevder at løsningen deres er kompatibel med alle nyere mobiltelefoner og mobilnett. Dersom passasjeren har en telefon med blåtann, kobler han til senderen via blåtann. Dersom han mangler støtten, kobler han heller til med en kabel.

- Det er tre hovedproblemer med mobilbruk på fly. For det første kan telefonen påvirke instrumentene i flyet, for det andre skaper telefonen problemer for mobilnettene den passerer under flyvningen, og for det tredje er passasjerer som snakker høyt i telefonen til irritasjon for sine medreisende. Vår løsning har ingen av disse problemene, sier Ron Chapman, direktør for Asiq, i en pressemelding.

Asiq skal rulle ut den nye løsningen på markedet i september. Blant flyselskapene som står på kundelisten deres i dag er AirOne, LuftHansa og Saudi Arabian Airlines.

(Kilder: DBusiness News, Engadget, The Wireless Report)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen