Vil kutte prisen for å ringe hjem

Vil kutte prisen for å ringe hjem

Annonsør­innhold
Les hele saken »
De aller fleste tar med seg mobiltelefonen på utenlandsferier, og de aller fleste kan også lett se på mobilregningen hvilke måneder de har befunnet seg utenfor landets grenser.

Det koster flesk å ringe både til reisekamerater og hjem til Norge når du er utenlands, og nå sier EU-kommusjonen at det er aktuelt å innføre regelverk som skal senke disse prisene. Det skriver E24.

Bransjen protesterer

Telebransjen selv synes ikke det er nødvendig med noe nytt regelverk, og protesterer høylytt mot forslaget fra kommisjonen. De har lenge hevdet at de har tatt saken i egne hender og skal kutte prisene selv.

Protestene ser ikke ut til å føre frem, for ifølge BBC bekreftet kommisjonen tirsdag nok en gang planene om å kutte roaming-prisene.

Ønsker lovpålagt priskutt

EU har gjort undersøkelser som viser at 7 av 10 europeere ønsker at EU griper inn og gjør noe for å få senket mobilprisene.

Ifølge undersøkelsen er det ikke uvanlig at mobilsamtaler over landegrensene koster hele fire ganger mer enn innenlandssamtaler.

Målet er at det nye lovverket skal være på plass før neste års fellesferie, som er sesong for utenlandssamtaler, skriver nettstedet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen