Vil kryptere nettrafikk

The Pirate Bay

Det populære svenske fildelingsnettstedet The Pirate Bay, ser på nytt ut til å få oppmerksomhet og vind i seilene, etter at de har publisert et forslag til en ny standard som skal kunne kryptere all trafikk på Internett – det være seg vanlig surfing, streaming av video, eller IM-samtaler på MSN og tilsvarende.

– Til og med programmer som ikke støtter kryptering vil kunne bli kryptert når det lar seg gjøre, sier Fredrik Neij i The Pirate Bay til Newteevee.

Ifølge Newteevee utarbeidet han det første utkastet allerede våren 2007, men lot det så ligge – det var først etter at den svenske regjeringen i juni i år vedtok den omdiskuterte FRA-loven, en lov som lar dem avlytte all tele- og internettrafikk, at han publiserte forslaget.

Den nye standarden har fått navnet IPETEE (Transparent end-to-end encryption for the Internets), og det tekniske forslaget er publisert på TFR.org.

Nå jobber han videre sammen med andre utviklere fra The Pirate Bay, og håper de allerede innen utgangen av året vil kunne ha ferdig en såkalt «proof of concept»-implementasjon.

IPETEE er i første omgang planlagt å bli tilgjengelig til PC-er med Windows og Linux, men skal etter hvert også tilpasses webservere.

(Kilde: Newteevee.)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen