Vil kontrollere mobilen din

Alternativ tekst mangler

Vodafone, T-Mobile og Cingular er tre av operatørene som til nå har investert i programvare som kan slå av og på telefonfunksjonene hos brukere i sitt eget nettverk. Programvaren er lage av firmaet Mformation.

Per i dag kan operatørene kan operatørene som har tatt i bruk programvaren ikke gjøre annet enn å slå av og på kameraet i kameratelefoner.

Dette er imidertid mer enn nok for å vekke interessen hos en enorm potensiell kundegruppe: Bedrifter som kan bli utsatt for industrispionasje.

Svekker utro tjenere
Ved å gi sine ansatte telefoner med et abonnement som slår av kameraet når telefonen befinner seg i nærheten av hemmelighetsstemplede samlebånd, vil bedriftene både kunne spare tid og slippe å bekymre seg for utro tjenere. I dag må ansatte ved slike bedrifter levere inn kameratelefonene sine når de kommer på jobb.

For å slå av kamerafunksjonen sender operatøren enkelt og greit en OTA (Over The Air)-melding til telefoner som beveger seg innenfor et gitt område. Straks telefonen er ute av området igjen blir det sendt en ny melding som gjør at du kan bruke kameraet igjen.

Programvaren har i utgangspunktet også muligheter til å styre både blåtann, MMS og WiFi. På denne måten vil det for eksempel være mulig å koble alle ansattes telefoner over på bedriftens lokale nettverk når de ankommer arbeidsplassen.

(Kilder: The Inquirer, Textually)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen