Vil kompatibilisere virtuelle maskiner

i_181526

Slik virtualiserer Xen
Slik virtualiserer Xen

Det finnes i dag flere plattformer for å kjøre virtualisering. Noen av disse kommer fra Microsoft, VMware og XenSource - men ingen av det er kompatible i den forstand at de kan kjøre hverandres virtualiserte filer. 

Dersom de forskjellige plattformene var kompatible kunne man eksempelvis flyttet en fil fra VMware til XenSource og fortsatt kunne eksekvere den virtuelle maskinen.

Samtlige av de tre nevnte virtualiseringsleverandørene har bekreftet et ønske om å gjøre teknologien mer kompatibel på tvers av løsninger. Microsoft og VMware jobber også med spesifikke prosjekter der utfallet skal være lettere migrering av brukere og filer mellom deres løsninger.

Denne kompatibiliseringen av produkter vil gjelde alle som kjører en softwarebasert HyperVisor. For selskaper som HP, IBM og Sun vil dermed dette ikke være aktuelt i første omgang siden de baserer seg på hardwaremetodikk eller såkalt applikasjonsvirtualisering der man setter disse i egne, selvstendige "bokser" med nødvendige bibliotek på ett OS.

I første omgang er det kun én-veis-konvertering som har vært aktuelt for virtualiseringsleverandørene - dvs. ta den virtuelle maskinen fra en konkurrent og konvertere den til eget format. 

Dersom kompatibilisering og standardisering skal være gjennomførbart, må leverandørene konkurrere på mer åpne premisser og kanskje sette fokuset på andre områder når de skal beholde kundene.

(Kilde: InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen