Vil kalle opp asteroide etter norsk skole
Teknofil

Vil kalle opp asteroide etter norsk skole

Asteroiden "(15050) 1998 XC96" ble oppdaget i 1998 av astronomen Orlando A. Naranjo. Denne steinklumpen skal nå få nytt navn, og Naranjo vil gjerne se at en norsk skole får satt sitt navn på himmellegeme.

Feirer Galileo Galilei
Asteroiden, som er plassert mellom Mars og Jupiter, tre ganger så langt vekk fra sola som jorden, vil med Naranjos tillatelse bli oppkalt etter en norsk grunnskole. Dette er i samarbeid med Astronomiåret 2009, som er et prosjekt for å markere at Galileo Galilei i 1609 for første gang rettet et teleskop mot himmelen og slo fast at jorda slett ikke er sentrum av universet.

Den norske skolen som får asteroiden oppkalt etter seg må først vise at de har satt et fokus på astronomi i løpet av året. Ifølge Astronomiåret 2009 kan dette for eksempel være at skolen generelt har hatt prosjekter, oppgaver eller ekskursjoner for elevene, at skolen har gjort en innsats for å lære opp lærerne i astronomi og bruk av teleskop eller at skolen har funnet en kreativ måte å lære elevene om astronomi på. Astronomiåret 2009 ser aller helst at skolen har gjennomført en kombinasjon av alle disse tingene.

Må levere rapport og forklaring
For å melde seg på konkurransen må skolen innen 1. desember i år sende inn en e-post til Astronomiåret 2009 med fyldig rapport av hva de har gjennomført i løpet av året. Med rapporten må det også vedlegges en forklaring på hvorfor skolen bør fortjene å vinne og få oppkalt asteroiden etter seg.

Konkurransen er forebeholdt grunnskoler, det vil si skoler med 1. - 10. klassetrinn. Videregående elever og elever på ungdomsskoler kan altså ikke delta i akkurat denne konkurransen. Du kan lese mer om konkurransen på Astronomiåret 2009 sine hjemmesider. Hos Nasa kan du lese mer om den spesifikke asteroiden og også følge dens bane i verdensrommet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen