Vil integrere virtualisering i Windows

I 2003 kjøpte Microsoft opp et selskap som hadde virtualisering på softwarenivå som sentral strategi. Conectix' Virtual Server ble etterhvert et Microsoft-produkt, som man prøvde å rette slik at det skulle konkurrere med VMware.

Programvaren har ikke klart å leve opp til forventningene som et selvstendig produkt og man kommer derfor trolig til å bruke deler av denne teknologien for integrere virtualiseringsegenskaper i kommende versjoner av Windows.

Tidsperspektivet for dette er ganske stort og man regner med at funksjonen kan komme til en oppdatering (service pack) av Longhorn Server i løpet av 2009.

Trenden ser ut til å gå mot økende behov for virtualisering i stadig flere segmenter, noe som før eller siden også vil omfatte Microsoft Windows. Xen-applikasjonen ser ut til å bli en stor hit for Linux og er blant annet integrert i den kommersielle Novell-varianten, Suse Linux Professional 9.3.

Én ting er ihvertfall sikkert: VMware vil møte stadig økende konkurranse fra andre aktører på virtualiseringsbiten. Foreløpig ser det fortsatt ut som om selskapet har et lite overtak rent funksjonsmessig, mens det på ytelsessiden har dukket opp løsninger med bedre tilbud.

(Kilde: ComputerWorld, The Register)

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen