Vil ikke støtte FB-DIMM på desktopen

Ifølge Digitimes og X-bit labs har Intel ingen planer om å støtte FB-DIMM på desktop-plattformen. Grunnlaget for avgjørelsen skal henge sammen med at dette segmentet ikke vil akseptere høyere kostnader som henger sammen med denne minneteknologien.

FB-DIMM kjennetegnes ved at all datatrafikk mellomlagres i AMB ("Advanced Memory Buffer"), noe som sikrer bedre timing og kortere vei for signalene. Busshastighet og antall DIMM-er som kan laste på bussen er også forbedret.

Dersom Intel kun vil støtte FB-DIMM på serverplattformene, kan det i verste fall bety at minnestandarden vil få mindre utbredelse.

AMD er i en litt annen situasjon ettersom AMD64-plattformen benytter integrert minnekontroller. Selskapet er avhengig av å velge minnetype med omhu eller eventuelt segmentere desktop- og serverprosessorer enda bedre.

De første serverplattformene med støtte for FB-DIMM forventes i løpet av 2006.

Dersom FB-DIMM skulle vise seg å være såpass mye bedre enn andre minneteknologier og kravene fra kundene blir spesielt fremtredende, kan selvsagt strategien for å bruke denne minnetypen i desktop-systemer endre seg.

Tør vi gjette på en AlienWare-maskin med dobbelkjerneprosessorer og FB-DIMM til neste år?

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen