Vil ikke se TV på mobilen

For en ny undersøkelse gjort av analytikerne i Gartner viser at kun fem prosent av europeiske mobilbrukere har vist interesse for å se TV på mobilen. Dette står i relativt sterk kontrast til asiatiske mobilbrukere, der rundt 20 prosent er interessert i det samme.

Les også:

- Programoversikt på mobilen
- Norges første mobil-TV-serie
- Mobil-tv skal standardiseres

Må gjøre kompromiss

Mobiloperatørene har lenge hatt et håp om at mobilbrukerne skulle bruke noen kroner ekstra per måned på å se TV. De jobber nemlig febrilsk for finne nye måter å tjene penger på nå som samtaleinntektene blir mindre. Gartner har sin egen teori om hvorfor mobilbrukerne ikke har lyst til å se TV.

- Jeg tror hovedgrunnen er kompromisset du er nødt til å gjøre på terminalsiden for å se TV. Enten er den for stor hvis du skal ha en bra TV-opplevelse og hvis mobilen er for liten blir TV-opplevelsen for dårlig, sier Gartner-analytiker Carolina Milanesi til Reuters.

En annen grunn til at mobil-TV ikke har blitt en like stor suksess som operatørene ønsker er mangel på enighet om forretningsmodeller, forskjellige teknologier og en mangel på frekvenser. I Europa har det kun blitt åpnet kommersielle mobile TV-nettverk i tre land.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen