Vil ikke ringe på flyet

Det går frem av en undersøkelse utført av selskapet Skytrax. Ni av ti passasjerer sier nå nei til bruk av mobiltelefon om bord i flyene. Det skriver NRK.

Nesten 700 000 passasjerer fra 76 forskjellige land har deltatt i undersøkelsen, hvor et av spørsmÃ¥lene var om de godtok bruk av mobiltelefonen om bord i flyet pÃ¥ lange eller korte flyturer.

Og svaret er overraskende. Ikke mer enn en av ti vil kunne ringe fra flysetet.

Unisont
Det er ingen store forskjeller på hvilke grupper som vil og ikke vil snakke i mobiltelefonen. Både menn og kvinner i alle aldre er negative til å ringe fra flyet. Selv forretningsfolk vil helst slippe å høre passasjeren ved siden av dra frem mobiltelefonen.

- Dette stiller spørsmålstegn ved de store investeringene som gjøres på området, sier Peter Miller i Skytrax i en pressemelding.

Både Airbus og Boeing jobber med løsninger som skal gjøre det mulig for oss å ringe også når vi befinner oss om bord i fly. Egne basestasjoner installeres, og det jobbes for å gjøre det sikkert å snakke i mobiltelefon uten at flyets instrumenter påvirkes.

Undersøkelsen viser også at mange gjerne vil ha tilgang til Internett, SMS og liknende, selv om de ikke vil kunne snakke i mobilen.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen