Vil ikke hjelpe småoperatørene

Alternativ tekst mangler

Telenor, NetCom og Tele2 er blant de operatørene som selger subsidierte mobiltelefoner helt ned til 1 krone, mot at du tegner et abonnement med høy månedspris. Teleanalytiker Tore Aarønæs mener at de små mobiloperatørene ikke har råd til å gjøre det samme, skriver digi.no.

- Kundene ville generelt fått rimeligere regninger dersom de valgte de mindre operatørene, men de store operatørene kaprer likevel kundene med sine lokkemidler, sier Tore Aarønæs til Amobil.

Aarønæs mener at de små operatørene ikke har lommebok til å tilby subsidierte mobiltelefoner, og at dette dermed hindrer konkurransen. Konkurransetilsynet er ikke like enige i påstanden.

– Rent juridisk kunne dette vært en sak dersom det hadde bidratt til å hindre nyetableringer. Men denne type "subsidiering" har vært i markedet helt siden GSM startet sin utbredelse, og det er etter dette vi har vært vitne til mange nye mobiltilbydere, sier seksjonssjef i Konkurransetilsynet Geir Pettersen til digi.no. Videre mener han at det er en helt vanlig måte å selge produkter på.

Et annet eksempel er skrivere. Selve skriveren er ofte billig, mens blekket du trenger i all fremtid kan være rådyrt.

Teleoperatøren Talkmore vil heller ikke påstå at bindingstiden hindrer konkurransen, og poengterer at operatørlåsen er den virkelige utingen i konkurransesammenheng.

- En operatørlås gjør det vanskelig å skifte abonnement selv etter at bindingstiden på abonnementet er ute. Dette er en uting, og gjør det vanskelig for brukeren å skifte operatør, sier Pål Barth Nilsen, daglig leder i Talkmore, til Amobil.

Les mer her:

Om du skal handle deg ny telefon til 1 krone, må du passe på. Du kan bli snytt for store summer. Les mer >>

 

Vi ser handler ofte telefoner helt ned til én krone mot en bindingstid. Er vi lettlurte, eller lønner virkelig dette seg? Les mer >>

 

(Kilder: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen