Vil ikke åpne kabelnettet
Teknofil

Vil ikke åpne kabelnettet

Frem til nå har kabeldistributørene hatt monopol på sine egne nett. Dette har medført at mange forbrukere har vært låst til en bestemt operatør om de vil ha TV, bredbånd eller telefoni per kabel. Høyre fremmet forslag om at kabelnettet åpnes for økt konkurranse. Det vil derimot ikke regjeringen.

Forslag fra Høyre
Ifølge Dagens Næringsliv, NTB og Kampanje tidligere i dag vil nå alle de tre regjeringspartiene gå inn for at forbrukere fritt kan velge tjenesteleverandør. Forslaget ble først lagt frem av Høyre og ifølge både Kampanje og Dagens Næringsliv har saken nå fått gjenklang hos regjeringen.

- Vi synes det er viktig at Stortinget ikke avviser en slik sak og at vi kan jobbe videre med den. Jeg er opptatt av at det ikke skal oppstå private monopoler i nett, sier Arbeiderpartiets Truls Wickholm, ifølge Kampanje.

Stemmer ikke
Det viser seg derimot at regjeringen slett ikke går inn for å åpne nettet. I en behandling på Stortinget i dag kommer det frem at regjeringen vil beholde dagens ordning slik at de som bygger ut nettet har monopol på å ta det i bruk. I et svarbrev til Stortinget skriver Samferdselsdepartementet at de ikke ser noe behov for utredning av tilgangsregulering.

De mener dagens situasjon fremmer konkurranse for utbygning av infrastruktur, og at det er viktigere å prioritere dette enn å innføre tilgangsregulering.

En telefon til Samferdselsdepartementet bekrefter også at nyhetsmeldingene fra tidligere i dag beror på en misforståelse. Regjeringen har ikke snudd i denne saken.

Glede hos Canal Digital
Canal Digital er fornøyde med regjeringens holdning på dette spørsmålet.

- Jeg har akkurat vært på Stortinget og det som i dag har kommet frem i media er feil. Regjeringen støtter ikke en åpning av kabelnettet. Vi er ikke imot en utredning av dette, men i denne saken støtter vi det regjeringen har kommet frem til, forklarer pressetalsmann for Canal Digital, Jørgen Thaule, til Teknofil.

Selv mener Canal Digital at dagens ordning er til det beste for forbrukeren.

- Dagens ordning gavner forbrukeren som får et variert TV-tilbud. Forbrukeren har mange muligheter og kan velge mellom flere plattformer for å ta inn TV, påpeker Thaule.

Selv om regjeringen ikke går inn for en åpning av kabelnettet så vil de gjerne se at ordninger kommer på plass slik at forbrukere lettere kan velge hva slags innhold de vil se. Da rettes det spesielt en finger mot at løsninger for fritt kanalvalg kommer på plass.Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen