Vil halvere bindingstiden

Det danske mobilselskapet Telmore etablerte seg nylig i Norge, og nå håper de Post- og teletilsynet vil kutte ned på bindingstiden de store, veletablerte mobiloperatørene binder opp kunder med når de kjøper telefon.

Tall fra TNS Gallup viser at 3 av 10 nordmenn er bundet til en mobiloperatør etter kjøp av subsidiert telefon. Og med bindingstid kommer ofte unødvendig dyre mobilabonnement.

Gjør som Danmark
Nå håper Telmore at det norske tilsynet vil følge danske Telemyndigheters eksempel og sette maksimalgrense på 6 måneders bindingstid.

Ifølge en spørreundersøkelse Telmore har utført i Danmark kan danske mobilkunder til tross for dette kjøpe subsidierte mobiltelefoner til en rimeligere pris enn i Norge - både i forhold til hva man må betale på kjøpstidspunktet og total kostnad i bindingsperioden, det melder digi.no

Kortere binding
Nå klager Telmore de to store operatørene Telenor og Netcom inn til Post- og teletilsynet for deres praksis med bruk av 12 måneders bindingstid. Selv opererer Telmore med 6 måneders bindingstid i Norge.

Samtidig er det også noen aktører som selger subsidierte mobiltelefoner uten bindingstid.

Teleanalytiker Tore Aarønæs støtter Telmore, og sier at de store teleoperatørene presser markedet ved å tilby billigmobiler med 12 måneders bindingstid. Han peker på at abonnementene som knyttes til subsidierte telefoner ofte er betydelig mer kostbare å ringe med enn de rimeligste abonnementene på markedet.

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen