Vil ha Trolltech

Det norske selskapet Trolltech har i løpet av sine 11 år vokst til å bli et av verdens ledende selskaper innen programvare for utvikling av mobile enheter.

Nå har selskapet fått seg enda en kunde, nemlig det internasjonale designselskapet Cellon. Cellon er ledende innen design og produksjon av håndsett, og leverer sine produkter til blant annet Siemens og Philips.

Avtalen mellom Cellon og Trolltech innebærer at Cellon vil benytte Trolltechs Linux-baserte Qtopia-programvare i utviklingen av sin nye mobilplattform ved navn C8000.

Første telefon allerede i høst
I følge Trolltech skal en ikke navngitt stor europeiske distributør sende ut de første eksemplarene av mobiltelefonene bygget på C8000-plattformen allerede i løpet av tredje kvartal i år.

Administrerende direktør i Trolltech, Haavard Nord, er svært stolt av avtalen, og er ikke i tvil om at Cellon har tatt det rette valget:

- Linux er et ideelt operativsystem for Cellons telefoner, og Qtopia gir dem teknologien til å utvikle brukervennlige og innovative applikasjoner og brukergrensesnitt til denne plattformen, sier han.

Den nye C8000-plattformen til Cellon skal være designet for smarttelefoner med muligheter for multimediebehandling og megapikselkamera til både videoopptak og stillbilder.

Hurtig overgang
Jason Sun, administrerende direktør i Cellon, sparer heller ikke på lovordene når han omtaler avtalen med det norske selskapet:

- Trolltechs Qtopia har gjort det mulig for oss å skape en helt unik grensesnitt for C8000-telefonene. Dette igjen, gir oss muligheten til å styrke verdien til de selskapene som er våre kunder. I tillegg gir Trolltechs teknologi oss muligheten til raskt å overføre våre eksisterende applikasjoner over til Linux-plattformen, sier Sun i en pressemelding.

Fra før kan Trolltech skryte av en lang liste mobilprodusenter som benytter seg av Qtopia-programvaren. Blant disse finner vi for eksempel Motorola, Sharp og Archos.

Trolltech er ikke det eneste norske selskapet innen mobil programvare som har oppnådd et godt rykte utenlands. Programvareselskapet Opera Software har med sine nettlesere for PC og Mac fått flere millioner tilhengere på verdensbasis. Tidligere i sommer slapp selskapet en mobil versjon av sin nettleser; Opera Mini.

(Kilder: Cellon, Trolltech, Digi)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen