Vil ha slutt på bindingstid uten mobil

Bindingstid tegnes i de fleste tilfeller når du kjøper en mobiltelefon. Da betaler du gjerne helt ned til én krone for mobilen, og en høy abonnementsavgift dekker gjennom 12 måneder mobiltelefonen og renter.

Forbrukerombudet angriper Netcom

Flere operatører lar deg også tegne bindingstid mot at du får billigere ringeminutter, noe Forbrukerombudet nå vil ha slutt på. Til Netcom har de gitt en frist til 31. august med å avslutte denne praksisen før de tar saken til Markedsrådet.

Netcom har svart til Forbrukerombudet at disse abonnementene innebærer billigere ringetid og at det derfor er en fordel for kunden, skriver dinside.no. Dersom du vil si opp abonnementet før avtaleperioden koster det 600 kroner å si opp avtalen når den er fersk, og prisen synker med 50 kroner hver måned, noe Netcom beskriver som et lavt bruddgebyr.

– Kunden låses til operatøren

Forbrukerombudet mener slik avtaletid ofte blir tilbudt forbrukere med forhåndsbetalte abonnementer, noe som fører til at kundene får oppspart ringetid. Denne får de ikke utbetalt når de sier opp abonnementet, og mener kundene på den måten låses til operatøren.

Nå vurderer Netcom saken fortløpende, og vil ta stilling til Forbrukerombudets krav innen fristen utløper, ifølge en uttalelse fra Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i Netcom, til Dinside.

(Kilde: dinside.no)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen