Ice.net gir deg bredbånd på en rekke merkelige steder. (Bilde: Einar Eriksen)

Vil ha priskrig på mobilt bredbånd

Ice.net setter fra og med imorgen ned prisen på mobilt bredbånd for bedriftskunder. Ice.net "Alltid" gir dermed bedriftskunder internettilgang i hele det skandinaviske nettet til Ice.net for 299 kroner ekskludert mva.

Senker prisen med 25 prosent

– Det har vært en skjevhet til nå mellom bedrift og privat som vi nå retter opp i, sier Matthias Peter, pressetalsmann for Ice.net i Norge.

Dagens pris for bedrifter er 399 kroner eksklusive moms, som dermed favoriserer privatkunder ved at disse har avgiftene bakt inn i prisen på 399 kroner. Reduksjonen for bedrifter blir på 25 prosent og Ice-sjef Matthias Peter tror dette kan gi selskapet en ny, stor kundegruppe i tillegg til distriktskundene.

– Vi ser for oss at mange småbedrifter med 1-10 ansatte vil kunne gå over til Ice. Dette er ikke noe alternativ til hovedlinjen til større bedrifter, men mindre bedrifter med ansatte på farten kan dra stor nytte av dette, sier han til Amobil.

Likestiller modemene

I tillegg til bedriftskundene kan også nye privatkunder nå smile. Til nå har nemlig det vært en prisforskjell mellom bruk av Ice-modem du kobler rett i USB-porten på PC-en og såkalt WLAN-modem. Sistnevnte lar deg koble flere maskiner på en og samme forbindelse. Du må fortsatt betale et større mellomlegg for selve modemet, men månedsprisen blir nå den samme.

Ice.net tilbyr mobilt bredbånd i både Norge, Sverige og Danmark, der kundene kostnadsfritt kan bruke nettet i samtlige land. Selskapet lover dekning over 75 prosent av Norges areal og over 90 prosent av Sveriges og Danmarks areal.

Ice.net bruker 450 MHz-frekvenser til sitt mobile bredbåndsnett, mens de andre operatørene bruker 2100 MHz for sine super-3G-nett. Den lave frekvensen til Ice.net sørger for at operatører som Telenor og Netcom trenger omtrent ti ganger så mange basestasjoner for å dekke det samme arealet som Ice.net.

Hastighetene i Ice-nettet varierer mellom 3,1 Mbps og 1,8 Mbps optimalt.

Les også: Nettmøte med Ice.net »

(Kilde: Ice.net)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen