Vil ha nytt 3G-nett i Norge

Etter at departementet har fått melding om interesse for å bygge et nytt 3G-nett vil de nå holde en lukket auksjon om den fjerde lisensen. For i tillegg til Telenor og NetCom, sitter også mobilselskapet 3 på en 3G-lisens, men de har sittet på denne i flere år uten å starte utbyggingen, skriver Dagensit.no.

Det forventes at et nytt 3G-nett vil endre markedet betraktelig og at det vil føre til at brukerne får langt lavere priser enn i dag. Dette har allerede startet etter at Network Norway startet utbyggingen av et nytt GSM-nett. Blant annet har det ført til langt billigere leieavtaler for aktører som One Call og Tele2, som igjen kan komme kundene til gode.

Les også:

- Ekstremhastigheter nærmer seg norske mobiler
- Nå har Telenor sluppet Turbo-3G
- Nytt nett vil gi billigere mobil

Hvem får lisens?

Dagensit.no spekulerer i at Tele2 og MTU-gruppen er hete kandidater til den nye lisensen. Tele2 vil ikke kommentere saken utover at de tidligere har sagt at de vurderer 3G. MTU på sin side bekrefter at de mest sannsynlig kommer til å by på lisensen.

- Vi kommer antakelig til å by. Vi har jo bygd et 3G-nett, sier Stein Matre i MTU til Dagensit.no.

Lisensen som legges ut for salg har vært auksjonert bort to ganger tidligere, uten at det har ført til at noe nett har blitt bygget. Nå ser det imidlertid bedre ut. Allerede 13. desember i år vil tildelingen av den nye 3G-konsesjonen finne sted. Interesserte selskaper må levere inn sine bud innen kl. 16.00 dagen før.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen