Vil ha musikk på mobilen

Allerede nå svarer nemlig 45 prosent at de har en mobiltelefon med MP3-spiller. Hele fire av ti oppgir av musikkspilleren er så viktig at den påvirker valget av mobiltelefon.

Dermed kan det se ut til at mobilprodusentene går en svært lys tid i møte. I tillegg til de som allerede spiller musikk fra mobilen, oppgir 30 prosent av de spurte som ikke har denne muligheten, at de planlegger å skaffe seg en mobil med musikkspiller i løpet av året.

Overveldende
Undersøkelsen er utført blant 3000 skandinaver mellom 15 og 35 år, og interessen for musikk på mobilen var større enn både Nokia og MTV hadde forventet.

- Vi visste at interessen for musikkinnhold på mobiltelefonen var stor, men undersøkelsen viser en ennå større interesse enn hva vi hadde håpet på. Musikkmobiler har på kort tid virkelig slått bredt gjennom, fremfor alt blant yngre brukere, sier Anna Svensson, informasjonssjef, Nokia Skandinavia i en pressemelding.

Tar over
Også MTV synes trenden er spennende. 81 prosent sier de tror mobilen kommer til å ta over som hovedmusikkspiller, og mer enn halvparten tror den i løpet av et par år kommer til å erstatte MP3-spilleren helt.

- Vi har sett i tidligere undersøkelser at interessen for musikk og underholdning i mobiltelefonen er svært stor. I MTV synes vi at at dette er en veldig interessant utvikling ettersom mobiltelefonen som kanal gir oss nye muligheter, sier Peter von Satzger, informasjonssjef i MTV i Norden.

Og han har all grunn til optimisme.

Kjøpevillig
Mer enn halvparten av alle som deltok i undersøkelsen sier de vil ha mulighet til å laste ned sanger direkte til mobiltelefonen, og rundt 1 av 10 laster allerede ned musikk fra internett til mobiltelefonen.

At en sang koster mellom 1 og 5 kroner synes 57 prosent av de spurte er helt greit. 42 prosent oppgir at de i dag betaler for musikk de laster ned til mobilen.

De viktigste kriteriene når du skal kjøpe musikkmobil er ifølge undersøkelsen at lyden er bra (62 prosent), at det er god plass til musikken (56 prosent) og at den er smidig og lett å ta med seg (41 prosent). Bare 35 prosent mener prisen er avgjørende, og 25 prosent vektlegger radio.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen