Vil ha infrarød shopping

Agilent Technologies viste i dag frem ny teknologi som lar deg handle ved hjelp av infrarødporten på mobiltelefonen.

Teknologien, som har fått navnet Infrared Financial Messaging, lar kunden overføre kredittinformasjon til kassen ved hjelp av infrarød. På den måten slipper man å rote med mynter og lommebok, og hele betalingsprosessen er unnagjort med noen få tastetrykk.

Teknologien kommer som en helhetlig pakke bestående av både maskinvare og programvare. Ideen til Agilent Technologies er at dette skal bli standardutstyr på bensinstasjoner, minibanker, supermarkeder og andre automater. Kunden skal på denne måten slippe lange køer ved å bruke mobiltelefonen eller PDAen til å betale.

Prosedyren er svært enkel og er banebrytende med tanke på hva vi har sett av tidligere løsninger. Man sender bare over lagret informasjon om ditt kredittkort til mottakerapperatet. Hvilken informasjon dette dreier seg om, nevnes ikke i pressemeldingen fra Agilent, men vi regner med at dette er snakk om kortkode og kortnummer. Etter vellykket overføring vil man få en bekreftelse fra teleoperatøren om at varen er betalt.

Når det vil bli aktuelt å betale på super'n med mobilen her til lands er ikke avklart, men Agilent er allerede i full gang med å tilpasse løsningen for mobiltelefoner og PDAer. Dermed behøver det ikke gå mange årene før både kredittkort og lommebok er en saga blott for mange.

For mer informasjon henviser vi til Agilents pressemelding.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen