Vil ha europeisk cyberpoliti
Teknofil

Vil ha europeisk cyberpoliti

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Sikkerheten på nett utsettes stadig for nye farer. EU vil nå satse hardere på å bekjempe kriminelle som opererer via nettet. Ett av tiltakene er egne cyberpatruljer.

Vil styrke kampen mot nettkriminelle
Spam, ondsinnet programvare, barnepornografi, bedrageri og ID-tyveri. Det er ikke få utfordringer dagens nettbrukere møter når de logger seg på og deltar på nettet. Europakommisjonen har nå vedtatt at de vil styrke sitt arbeide mot slik aktivitet i samarbeid med medlemslandene.


Flere strategier
For å styrke tiltakene vil de jobbe med forskjellige strategier. Blant annet vil de ha på plass tettere samarbeid mellom lokalt politi og det private næringsliv for å dele informasjon. De ønsker at både politi og næringsliv skal få på plass metoder for raskere reaksjon når kriminalitet oppdages, og at etterforskninger som går på tvers av landegrenser skal kunnes utføres enklere. Europakommisjonen vil også at det kommer på plass et eget nettpoliti som kan overvåke kriminelle på nett.

- Disse strategiene oppfordrer til lenge etterlengtet samarbeid og informasjonsutveksling mellom medlemsstatene. De gir et delt ansvar mellom kommisjonen, medlemsstatene og andre aktører for å få på plass de forskjellige tiltakene. Hvis strategien skal fungere for å gjøre kampen mot nettkriminalitet mer effektiv, så må alle sørge for at den kommer på plass. Vi er klare til å gi vår støtte, også økonomisk, sier visepresident i Europakommisjonen, Jacques Barrot, ifølge pressemelding.

Europakommisjonen har allerede satt av 300.000 euro, vel 2.6 millioner norske kroner, til Europol, det europeiske politisamarbeidet, for å få på plass tiltakene.

Kriminelle klarer årlig å loppe nordmenn for gigantiske summer via nett. Ifølge Kripos medfører blant annet bedrageri via nettsider og mail at det årlig forsvinner over 100 millioner kroner ut av landet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen