Vil ha egen Facebook-valuta
Teknofil

Vil ha egen Facebook-valuta

Det deles både bilder, meninger og annen informasjon via Facebook, men nå vil de ha enda mer fra deg. Denne gangen er det pengene dine de er ute etter.

1 dollar er 100 Facebook-credits
Ifølge nettsiden Venturebeat har nettsamfunnet startet  et testprosjekt hvor de oppretter en egen valuta, Facebook-credits. 100 Facebook-credits tilsvarer en dollar og formålet med creditsene er at du skal kunne del disse ut til venner og bekjente. Om noen skriver noe du liker spesielt godt så kan du velge å belønne hun eller han med en del av dine credits. Mottakeren kan velge å dele ut creditsene videre eller kan benytte dem for å kjøpe virtuelle ting og tang.


Ingen andre skal kunne se hvor mye credits du har og ingen andre enn mottakeren kan se hvor mye credits du har gitt bort. Likevel vil det nok være mange som utvilsomt vil kjøpe seg rikdom i Facebooks verden.

Ønsker mer utbytte av annonser
Det er derimot ikke inntekter via salg av credits Facebook vil ha inn penger på med dette prosjektet. De ønsker derimot å kunne analysere hvilke hendelser, lenker og bilder som er mest populære på nettsamfunnet, med andre ord er dette en effektiv måte å sortere gull ifra gråstein og la deg som bruker ta jobben. Hendelser som viser seg å være populære kan så markedsføres ovenfor annonsørene som vil være sikret flere og kanskje også mer relevante treff via Facebook. Cnet bemerker på sin side at dette systemet minner mye om nettjenesten Digg.com bortsett fra at digg på sin side er helt gratis å ta i bruk.

Foreløpig er funksjonen kun åpnet for noen utvalgte amerikanske universitetsnettverk og innenfor Facebooks egen administrasjon. Det er usikkert om funksjonen vil rulles ut for alle Facebooks brukere, men slik det fungerer i dag kan de som har funksjonen på plass gi credits til andre. De vil da automatisk få åpnet for en slik funksjon.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen