Vil ha bredbånd på toget
Teknofil

Vil ha bredbånd på toget

Samferdselsdepartementet ønsker å utrede hvordan norske togpassasjerer kan få bedre dekning for mobiltelefoner og Internett når de reiser. Nå ber de NSB og Jernbaneverket foreta en undersøkelse.

Vil vite om utfordringer
Ifølge NTB har departementet henvendt seg til NSB og Jernbaneverket for å utrede hvordan du kan få surfet på nett og snakke i mobilen under togreisen. I et skriv ber de NSB og Jernbaneverket gjøre rede for hva som er hovedutfordringene for å få dette på plass.

- Hva er hovedutfordringene for å gi bedre mobildekning og tilgang til Internett om bord i tog, skriver departementet i brevet.

Jobber med brukertester
Bakgrunnen for brevet er press fra Stortinget Stortingets transport- og kommunikasjonskomité har tidligere bedt departementet legge til rette for både bredbånd og dekning for mobiltelefon for togpassasjerer. NSB har selv jobbet med dette en stund og prosjektleder Arne Vidar Hesjedal har tidligere sagt til Mobilen at det snart skal settes i gang med brukertester av mobilt Internett for kunder hos NSB på alle toglinjer. Noe tidsaspekt for når dette kan bli tilgjengelig for alle har NSB derimot ikke.

Samtidig som NSB jobber med brukertester for å kunne tilby Internett til sine reisende er det flere transportselskap som allerede har slike løsninger på plass. Både Timesekspressen og Fjord1 tilbyr kunder på buss og ferje tilgang til trådløst nett på sine linjer.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen