Vil Google krympe Android-ene?

Vil Google krympe Android-ene?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det israelske selskapet Modu jobbet lenge med å lage bittesmå telefoner som kunne få utvidet funksjonalitet ved at brukeren koblet hovedenheten til et utvalg "jakker" og krybber. Fulltastatur og bedre kamera var blant funksjonene som stod på menyen.

Til tross for flere ulike konsepttelefoner kom Modu aldri så langt at de fikk selge telefonene sine før bedriften gikk konkurs. Nå har Google snappet opp restene av selskapet, og dermed kan det tenkes at søkegiganten lefler med tanken om bittesmå Android-telefoner.

Dyrt

Hele 4,7 millioner dollar, eller i overkant av 26 millioner kroner, har Google punget ut med for patentene fra konkursboet etter Modu. I utgangspunktet lød budet på 2 millioner dollar.

Det er uklart nøyaktig hvilke patenter Google nå har kjøpt, men sannsynligheten er stor for at noe av den gamle Modu-teknologien dukker opp i Android-drakt i løpet av ikke alt for fjern fremtid.

Rett før den foreløpige slutten på Modu-eventyret, i fjor sommer, ble det også vist frem en Modu-telefon med Android.

Truet operatørene

En av årsakene til at Modu gikk under skal ha vært at operatørene var skeptiske til et konsept som ville fratatt dem mye inflytelse over mobilmarkedet. Med Modu kunne nemlig kundene beholdt hovedenheten og byttet ut billig tilbehør, fremfor å bytte til nye og dyre telefoner hver gang de trengte ny funksjonalitet.

Modulbaserte telefoner fins

I dag er dessuten tanken om mobilen som hovedenhet omgitt av tilbehør for utvidet funksjonalitet i stor grad omsatt i praksis. Apples iPhone kan få omslag som gir den alt fra DAB-radio til små skrivere.

Les også: Test av iRis DAB-deksel til iPhone 4

En uavhengig designer har også nylig vist frem et liknende konsept kalt HTC Tube. Her kan man putte en hovedenhet ned i ulike typer enheter, slik at den samme hovedenheten kan drive alt fra helt enkle smarttelefoner til nettbrett.

Les også: Som hånd i hanske

(Kilde: intomobile.com via mobilsiden.dk, intomobile.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen