Vil gjøre MySQL 5.1 feilfri

MySQL Enterprise Monitor Dashboard
MySQL Enterprise Monitor Dashboard

MySQL 5.1 ble lansert denne uken, men ikke i en form som man nødvendigvis bør sette i produksjon i et kritisk driftsmiljø. 

Sun Microsystems har nemlig varslet at man venter med å gi ut produksjonsversjonen til omkring juni for å legge siste hånd på verket (les: fikse detaljer og feil).

Ifølge tidligere CEO for MySQL ble versjon 5.0 gitt ut kanskje litt for tidlig fordi man fokuserte bare på å få den ut "koste hva det koste vil" – noe som er veldig vanlig for mange X.0-versjoner (ex: 3.0, 4.0, 5.0, osv). 

Med 5.1 kommer selskapet imidlertid til å være langt mer konservative, noe som i praksis skal gi en bedre og mer forutsigbar databaseserver. I henhold til tidligere planer glipper dermed lanseringsdatoen med ca. 3 måneder, men dette er neppe noen kjempekrise for de fleste.

Ifølge uttalelser fra MySQL inneholder "Release Candidate" på 5.1 mindre bugs enn produksjonsversjonen av 5.0-versjonen og det burde vel dermed være liten tvil om hvor viktig man anser 5.1. Siden dette er den første skikkelig oppgraderingen under Sun-fanen, vil man naturligvis også gjøre en skikkelig jobb for å synliggjøre verdiskapning etter oppkjøpet.

De viktigste funksjonsoppgraderingene i 5.1:

  • "Event scheduler" – lettere å automatisere SQL-oppgaver
  • Radbasert replikering – mer robust og fleksibel replikering
  • Tabell- og indekspartisjonering – høyere ytelse

Samarbeidet mellom MySQL og Sun Microsystems ser så langt ut til å blomstre. Sun karakteriserer oppkjøpet som et av de viktigste noensinne og MySQL snakker varmt om evne til å hjelpe til med bedre skalerbarhet og økt ytelse.

Det er vel neppe noen hemmelighet at MySQL definitivt kommer til å få større tyngde med Sun i ryggen – både teknisk, salgsmessig og strategisk. MySQL var 400 ansatte før oppkjøpet, mens Sun til sammenlikning utgjør 32000 personer.

Pressemeldingen på MySQL 5.1 finner du her: Sun Microsystems Announces MySQL 5.1.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen