Vil gjøre alle til fotojournalister

Vil gjøre alle til fotojournalister

Stadig flere bærer rundt på at mobilkamera, og disse millioner av menneskene ønsker altså Yahoo og Reuters å samarbeide med. I morgen starter nettstedene en ny tjeneste der de vil legge ut vanlige folks bilder og videoer av nyhetshendelser.

Yahoo og Reuters er de mest populære nyhetsnettstedene i USA. Bildene og video vil dermed kunne bli spedd til store lesergrupper.

Stadig mer populært
- Det er en pågående etterspørsel etter interessante amatørbilder, sier Chris Ahearn, president i Reuters media group til New York Times.
- Tenk om hele verden kan jobbe for oss, fortsetter han.

Trenden med brukerrelatert stoff er stadig voksende på internett, og dette prosjektet skal være blant de mest ambisiøse. Fra før av har nettstedet YouTube blitt en enorm suksess, der folk sender inn sine egne videoer. Aviser og mediekanaler verden over har dessuten lenge benyttet seg av bilder fra privatpersoner i sin nyhetsdekning.

Lave honorar
Fotografene vil i utgangspunktet ikke blir betalt for bildene sine. Alle bildene som vil ligge på Yahoo og Reuters sine nyhetssider vil bli benyttet gratis. Hvis bildene blir distribuert videre fra Reuters til andre klienter, vil fotografen derimot få et honorar.

Hvor mye fotografene vil få er foreløpig uklart, men Reuters sier at det vil dreie seg om relativt små grunnbeløp. De vil så heller betale mer til folk som tilbyr bildene eksklusivt til Reuters.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen