Vil forby telefoner på kinoen


Telefoner som 6600 kan bli forbudt på kinoen

Om kort tid kan det bli ulovlig å ta med seg telefoner med videofunksjon inn i kinosalene i California. Dette fordi filmbransjen frykter at små telefoner med videokamera skal bli et verktøy for folk som ønsker å legge ut piratkopier på nett.

Straffen for overtramp planlegges å bli svært høy. Tar man med seg telefonen ubevisst med inn risikerer man en bot på rundt 20.000 kr, og opptil et års fengselsstraff. Dette er nødvendig mener pådriverne for loven, som kaller slik piratkopiering av film for et tyveri mot Amerika og dets kreativite talenter.

Mange har satt spørmål ved forslaget, og kaller det både for rigid og paranoid. Noen mener også at den vil være unødvendig, siden det allerede fins en lov mot videokameraer som isåfall opptaksfunksjonen på telefonen burde falle under.

Foreløpig finnes det heller ingen lignende forslag såvidt man kjenner til i andre stater, og det spørs om det ikke går på ytringsfriheten løs om man skal levere inn telefonen sin hver gang man beveger seg inn i kinosalen. Men tross alt så er ingenting umulig i Los Angeles, som er verdens ubestridte filmmekka nummer èn.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen