Vil forby mp3-spillere

Alternativ tekst mangler
Kan bli forbudt i Australia

Musikk- og filmindustrien har i flere år tapt store summer på grunn av piratkopiering. I et forsøk på å stoppe den ulovlige kopieringen har australske politikere nå kommet med et nytt og ambisiøst lovforslag.

Noen vil nok også kalle forslaget overambisiøst. I følge IDG.se går forslaget nemlig ut på å forby utstyr som kan brukes til å enten skaffe eller spille av piratkopiert materiale, som for eksempel musikk eller film.

I praksis ville dette bety at alle som eier en video- eller mp3-spiller eller PC kan bli bøtelagt med opp til 65 000 australske dolla, eller rundt 320 000 kroner, skriver IDG.se.

I følge Australias justisminister Philip Ruddock er ikke målet å ta den jevne australier, men å straffe de som piratkopierer i stor skala. Men skal vi tro Brian Fitzgerald, som er sjef for juristutdanningen ved universitetet i Queensland i Australia, vil majoriteten av australiere bli stemplet som kriminelle om loven får gjennomslag.

En jente som filmer seg selv mens hun mimer til favorittsangen sin, og deretter legger filmen ut på nettstedet Youtube, kan risikere kjempebøter for brudd på loven om opphavsrett, sier han.

(Kilder: IDG.se, IT-avisen)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen