Vil forby mobilsamtaler på fly

For der borte kommer det nå et lovforslag som vil forby passasjerer å snakke i mobiltelefon på fly som er i luften.

- Passasjeren vil ikke være med på at andre snakker på mobilene sine i en allerede overfylt kabin, sier demokraten Peter DeFazio, som er en av politikerne bak dette lovforslaget.

Vil ha SMS
Selv om DeFazio nå jobber hardt for å hindre masse uønsket mobilprat er han ikke mot annen bruk av mobilen. Det skal blant annet være mulig å gå på nettet eller sende e-post og tekstmeldinger under flyvningene, skriver RCR Wireless News.

- I fjor var et av de verste årene i forhold til kanselleringer, utsettelser og tapt baggasje. Nå er ikke tiden for å gjøre passasjeropplevelsen noe verre, og bruk av mobilen under flyvninger vil gjøre det verre, sier demokraten Jerry Costello, som også støtter den såkalte Hang Up-loven.

Hos det norske flyselskapet Norwegian jobber de nå for at passasjerene skal kunne ta i bruk mobilen under flygningene. De gjør det imidlertid på en måte som kan glede den amerikanske politikeren. Norwegian lover nemlig at ingen skal få lov til å snakke i mobilen.

Mot lovforslaget
Ikke overraskende er det flere som er uenige i det nye lovforslaget. Toppsjefen i EMS Technologies, som har jobbet mye med mobilteknologi på fly, mener passasjerene må bestemme selv.

- Amerikanske flyselskap bør ha frihet til å tilby forskjellige tjenester til sine passasjerer, og markedet bør bestemme hva passasjerene vil ha, ikke politikerne, sier Domorski.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen