Vil forby håndfri

Innbyggerne i den amerikanske byen Lawrence risikerer snart bøter dersom de snakker i mobiltelefonen mens de kjører – selv om de bruker håndfri. I dag skal nemlig et lovforslag om totalforbud mot mobilbruk i bil opp til vurdering.

Det er The Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) som har lagt frem lovforslaget, etter å ha laget en rapport som konkluderer med at mobilbruk øker faren for ulykker, selv om du ikke holder telefonen i hånden.

Misfornøyde
Ikke alle har like mye til overs for lovforslaget. For eksempel har operatøren T-Mobile gått ut og sagt at man like gjerne kan innføre forbud mot å ha barn i baksetet eller å drikke kaffe når man først er i gang. Dette er tross alt like distraherende som å snakke i en telefon med håndfri.

The National Motorists Association (NMA) rister også på hodet over forslaget, og mener det ikke finnes noen beviser for at håndfribruk går ut over trafikksikkerheten.

Hvis loven blir vedtatt vil bilister som bruker håndfri bli bøtelagt med opp til $100, som tilsvarer rundt 600 norske kroner.

(Kilder: 49ABCNews, Mobile Burn, Wibw)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen