Vil fjerne kopibeskyttet materiale

Vil fjerne kopibeskyttet materiale

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den nye nettskybaserte musikktjenesten fra Google ble lansert i går, og flere detaljer har blitt gjort kjent under den pågående I/O-konferansen i San Francisco.

Tjenesten har foreløpig fått navnet Music Beta by Google – noe som signaliserer at dette fremdeles er et produkt under utvikling.

Som vi allerede har skrevet, kommer ikke Music Beta til å ha med kjøp og salg av musikk – i hvert fall ikke foreløpig. Dette betyr at Music Beta by Google i bunn og grunn er en ekstern, Internett-basert harddisk.

Gratis – enn så lenge

Blant de viktigste funksjonene man finner hos Music Beta er:

1) Lagring

Man vil ha muligheten til å lagre 20 000 låter, uavhengig av filstørrelser og lengde, i sitt digitale "skap." Dette er gratis, "i hvert fall så lenge tjenesten er i beta," har Google uttalt.

2) Opplasting

Opplasting av musikk vil bli tatt hånd om av en nedlastbar klient for både Windows og Mac OS X. Man kan laste opp enkeltfiler og mapper, eller sine biblioteker fra iTunes og Windows Media Player.

3) Flash-basert nettspiller

Music Beta by Google vil ha en Flash-basert nettspiller som vil være integrert med Chrome OS, men Flash er ikke påkrevd for å kunne bruke tjenesten på andre plattformer.

4) Designet for Android

Music Beta er designet for Android-baserte enheter, men fungerer i tillegg med iOS. Tjenesten er optimalisert for Android 3.0 Honeycomb, men Android-enheter som kjører på versjon 2.2 og nyere virker også.

5) Sømløshet

Sanger som blir streamet fra Music Beta vil bli integrert med musikk på den aktuelle enhetens harddisk på en sømløs måte, noe som innebærer at Music Beta ikke vil kjøre som et separat program. Google har lansert en ny musikk-app på Android Market for denne bruken.

6) Instant mix

"Instant mix"-tjenesten fra Google lager nye spillelister basert på én enkelt sang ved å analysere sangens karakteristikker og deretter koble den sammen med andre låter du allerede har – ikke ulikt Apples Genius-tjeneste.

7) Synkronisering

Alle endringer man foretar seg i Music Betas bibliotek blir automatisk overført til andre kompatible enheter man bruker med den samme Google-kontoen. Dette medfører automatisk synkronisering mellom PC-er, nettbrett og smarttelefoner.

8) Avspilling offline

Sanger man nylig har spilt av blir automatisk tilgjengelig offline, via caching. Man kan også velge spesifikke låter, album, artister og spillelister som man vil ha tilgjengelig når man ikke er koblet til Internett.

9) Lydkvalitet

Streaming av filer kan få en bitrate på opptil 320 kbps, men det kommer an på nettverket og støtte fra enheten.


Kopibeskyttet materiale vil bli fjernet

Man må altså bidra med materiale selv på Music Beta inntil Google eventuelt får halt i land en avtale med plateselskapene, men utviklerne har nevnt at de vil fjerne enhver låt som bryter med copyright.

Det høres dermed ut som at Google vil bruke teknologi for å identifisere musikken forbrukerne laster opp, for å sjekke om den er ulovlig, har vannmerker fra plateselskapene og så videre. Man vil muligens ikke kunne laste ned musikk ulovlig for deretter å laste den opp til privat bruk på Music Beta.

Music Beta by Google er foreløpig kun tilgjengelig via invitasjon for amerikanske brukere på music.google.com.

(Kilder: Engadget, Gizmodo (1),Gizmodo (2),What Hi-Fi?)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen