Vil erstatte SMS

Alternativ tekst mangler

Tall fra analysebyrået Gartner viser at det i 2005 ble sendt 936 milliarder tekstmeldinger. Gartner forventer at tallet vil øke dramatisk, og nå 2 300 milliarder innen 2010.

Flest tekstmeldinger vil bli sendt i Asia-regionen, som inkluderer Oseania. Der forventer Gartner at tallet på sendte SMS vil nå i overkant av 1 800 milliarder i løpet av de neste fire årene. Den største veksten vil imidlertid komme i Nord-Amerika, der tallet forventes å komme opp i 318 milliarder årlige SMS. Vest-Europa sender i dag flere SMS enn Nord-Amerika, men er forventet å ha en SMS-trafikk på "bare" 213 milliarder sendte meldinger i 2010.

Men samtidig som bruken av SMS skyter fart, synker marginene til operatørene. Dette vil tvinge dem til å tenke nytt, mener Gartner. Ifølge Nick Engelbrecht i Gartner kunne ingen ha forutsett den enorme suksessen til SMS, men at det nå trengs en erstatning. Samtidig mener Engelbrecht at ingen av de hittil lanserte alternativene, som Instant Messaging, MMS og epost vil erstatte SMS fullt ut.

Engebrecht mener den manglende suksessen ligger i at alternative meldingsformer krever at du laster ned innstillinger og konfigureringer og at prisen er for høy.

- Enkle, alt-i-ett prispakker er verdt å se på, selv om brukeropplevelsen som oftest er viktigere enn prisen alene, sier Engelbrecht.

Håpet på MMS
Operatørene håpet lenge at bildemeldinger, eller MMS, ville overta deler av behovet for tekstmeldinger ved at de kunne tilføye meldingen bilder, lyd og video. Mens enkelte operatørere opplever at nettopp dette skjer, uteblir den store suksessen, og Gartner anslår at MMS-bruken knapt vil nå 47,4 milliarder i 2010 mot dagens 8,3 milliarder. Dermed har ikke MMS blitt den suksessen operatørene håpet på.

Gartner trekker ikke frem noen arvtager i sine analyser, men mener det er lite sannsynlig at det vil komme én universell standard som overtar for dagens epost, MMS og SMS. Men mest av alt mener analytikerbyrået at operatørene må fokusere på å gjøre tjenestene sine intuitive og tilgjengelige til alle brukere.

(Kilde: Cellular-News)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen