Vil erstatte JPEG


Illustrasjonsbilde fra akam.no

Vi har tidligere fortalt om Microsofts nye bildeformat, som selskapet mener kan erstatte det populære JPEG-formatet.

HD Photo vs JPEG

Det nye formatet heter HD Photo, også kalt Windows Media Photo, og skal være spesielt nyttig som et bildeformat for digitale kameraer.

Microsoft ønsker nå å standardisere det nye formatet som de mener på mange måter er overlegent i forhold til JPEG-formatet.

HD Photo skal klare komprimering som er det dobbelte i forhold til JPEG, men likevel klare å få frem skarphet i bildet. Hele bildet er tatt vare på i selve bildefilen, noe som skal gi en fotograf større frihet og mulighet til å justere farge og eksponering.

Microsoft mener HD Photo også vil innebære færre negative bivirkninger enn det JPEG-formatet gjør.

Innebygd Vista-støtte

HD Photo-formatet støttes av Windows Vista, og brukere av Windows XP og Windows Server 2003 skal på et senere tidspunkt få HD Photo-støtte ved nedlasting av et lite tilleggsprogram. Ifølge Microsoft skal også Mac OS X støtte HD Photo.

Microsoft utvikler i samarbeid med Adobe et tilleggsprogram for Photoshop som gir støtte HD Photo. Den endelige versjonen skal tilbys gratis, og skal etter planen lanseres i mai.

Et verktøy for utviklere er også under utvikling, som gjør at teknologien skal kunne integreres i et tredjepartsprogram.

Les en innføring i HD Photo-formatet på microsoft.com, og du finner en mer detaljert dokumentasjon i en Word-fil som kan lastes ned fra denne siden.

(Kilder: Betanews, InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen