Vil Ericsson selge seg ut av SE?

Mye har endret seg siden Sony Ericssons tidlige glansdager.
Mye har endret seg siden Sony Ericssons tidlige glansdager.

Sony Ericsson sliter i kraftig motbakke for tiden, og det har i det siste gått rykter om at Sony og Ericsson ønsker å avslutte samarbeidet. Ryktene får nå ny luft under vingene etter at Ericsson-sjef Carl-Henric Svanberg nylig uttalte at Sony vil være "den logiske kjøperen" av Ericssons del i Sony Ericsson.

Svanberg sier også til Financial Times at Ericsson er klar til å sprøyte mer penger inn i Sony Ericsson dersom det trengs, så dette tyder også på at Ericsson ikke har hastverk med å komme seg ut av samarbeidet.

Sony Ericsson leverer svakt

Etter å ha levert svært svake kvartalsresultater i første kvartal ble det klart at Sony Ericsson sier opp hele 2000 ansatte. I forhold til første kvartal i fjor solgte Sony Ericsson 35 prosent færre telefoner, noe som er det klart dårligste resultatet blant de store produsentene.

Hvorvidt de to selskapene skal avslutte samarbeidet er foreløpig kun spekulasjoner. En tysk avis skrev tidligere i vår at Ericsson angivelig hadde konkrete planer om å trekke seg ut av Sony Ericsson. Senere gikk Ericsson ut og sa at de er dedikerte til samarbeidet med Sony.

(Kilde: reuters.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen