Vil du ta spionbilder med mobilen?

Én av ti nordmenn har tatt eller vil ta bilder eller film med mobilen, for å sende disse videre til et av landets mange medier. Det er konklusjonen i brukerundersøkelsen som analysebyrået Perduco har utført på vegne av NetCom.

Videre viser det ikke overraskende at det er de yngste som er mest aktive fra 15 prosent blant de under 20 og syv prosent blant de over 60 år. De som er mest aktivt geografisk sett er de fra Troms og Oppland, der 17 prosent hevder de har sendt eller vil sende bilder og film til media.

Les også:

- Postkortet forsvinner
- Mobilen redder språktradisjonene
- Ungdomspaparazzier overalt

Fare for paparazzikultur

I en tid der flere og flere får mobiltelefoner med kamera er det kanskje ikke så rart at dette er utviklingen. NetCom ser imidlertid både positive og negative ting med denne utviklingen.

- Mobilens inntog i mediehverdagen tilfører flere positive endringer, som et mer oppdatert nyhetsbilde og enklere tilgang til informasjon. Samtidig bli bevissthet rundt personvern stadig viktigere. Vi må unngå utviklingen av en paparazzikultur, og ikke fotografere og distribuere uten samtykke, sier informasjonsrådgiver Øyvind Vederhus i NetCom.

- Som operatør har vi et tydelig ansvar for å skape bevissthet og sunne holdninger til mobilitet, noe som vi også forsøker å ivareta gjennom for eksempel Foreldreguiden på netcom.no. Samtidig er det viktig med dialog mellom forelde og barn, samt at mediene gjør kritiske redaksjonelle vurderinger til hva som egner for offentligheten og ikke, sier Vederhus.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen