Vil du se gratis fotball-EM i HD?

Når EM-fotballen ruller over skjermen i juni, vil mange norske sofapoteter kunne oppleve den klassiske turneringen med krystallklar HD-oppløsning på sine skjermer. De vil se sine fotballhelter nesten like skarpt som de som sitter på tribunen. Det finnes over 1,3 millioner flatskjermer i Norge, og de fleste kan håndtere HD-bilder. Men for å kunne motta signalene, må TV-en være utstyrt med en HD-mottaker og tilknyttet "rett" TV-distributør.

TV 2 sitter på senderettighetene til fotball-EM 2008, sammen med Telenor Broadcast, TV 2 i Danmark og TV 4 i Sverige. Selv vil TV 2  sende minst 19 av de 31 kampene, inklusive kvartfinalene, semifinalene og finalen. TV 2s sendinger foregår imidlertid med vanlig TV-kvalitet. Men de som er kabel- eller satellittabonnenter hos Canal Digital får se kampene direkte i HD.

LES OGSÅ:
Hvilken TV-distributør er best på HDTV?
Altibox bredbånds-TV
Canal Digital satellitt-TV
Canal Digital kabel-TV
Get kabel-TV
RiksTV bakkenett-TV
Viasat satellitt-TV
Get får flere HDTV-kanaler


Nye EM-kanaler
Før mesterskapet starter åpner Canal Digital og TV 2 de nye HD-kanalene TV 2 EM HD og TV 2 EM HD2. De viser samtlige 31 EM-kamper direkte og med norske kommentarer. Det beste er imidlertid prisen. For hverken parabol-kunder med Family- eller Entertain-abonnement, eller kabel-kunder med digital Grunnpakke må betale noe ekstra for disse kanalene.

Det fins bare én annen mulighet til å se fotball-EM i HD. 25. mai åpner nemlig den nye kanalen Eurosport HD som vil sende en rekke idrettsbegivenheter som Tour de France, Beijing-OL og US Open. Denne kanalen vil også sende fotball-EM med norske kommentarer i HD. Men til forskjell fra de to spesialkanalene fra TV2, sender Eurosport alle kamper som opptak 24 timer etter at de er spilt.

Bare hos Canal Digital
Ovenfor Teknofil sier både Canal Digital og Altibox at de vil formidle Eurosport HD.

- Get er i forhandlinger om Eurosport HD, sier kommunikasjonsdirektør Øyvind Husby hos Get til Teknofil.

- Vi forhandler med alle de norske TV-distributørene, men foreløpig har bare Canal Digital undertegnet kontrakt, sier Pär Boström ved Eurosports Norden-kontor til Teknofil.

Ifølge Boström er det foreløpig uvisst om Altibox eller Get vil formidle Eurosport HD. Viasat kommer ikke tiol å gjøre det. De vil heller satse på egen HD-kanal fra sommer-OL i Beijing, er de samarbeider med NRK.

Mens Canal Digital-kundene kan velge mellom HD-fotball på direkten fra TV 2 EM HD, eller i opptak fra Eurosport HD, må sofapoteter med andre TV-abonnement nøye seg med vanlige TV-bilder - eller satse på at den lokale puben viser EM-fotball i HD på storskjerm. TV-fotball i friluft er også mulig. På Kontraskjæret i Oslo rigger arrangørene opp en utendørs, 72 kvadratmeters EM-skjerm og frister med kveldssol og skummende forfriskninger på gressbakken.

(Artikkelen er oppdatert 5. mai 2008. Den ble opprinnelig publisert 2. mai.)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen