Vil du ha reklame over Bluetooth?

Bluetooth gjør det mulig å overføre filer og informasjon over korte avstander, som oftest opptil ti meter. Anders Børde i selskapet More Mobile Relations, vil gjerne at teknologien skal brukes mer, til å for eksempel sende ut tilbud eller filmtrailere.

Børde mener nemlig at Bluetooth har stort potensiale innenfor markedsføring, skriver Inside Telecom.

Finnes i "alle" mobiler

Bluetooth finnes i dag i nær sagt alle moderne mobiltelefoner – selv i de billigste.

En undersøkelse gjort av analyseselskapene Opinion og mediebyrået Vizeum viser at 79 prosent av mobilbrukerne vet om at de har Bluetooth på mobilen sin. Sannsynligvis er det også mange som har Bluetooth uten å være oppmerksom på det. Undersøkelsen gaper over 1002 norske mobilbrukere.

28 prosent av mobilbrukerne som ble spurt sier at de sender eller mottar filer over Bluetooth én gang i måneden eller oftere. 29 prosent sier de gjør det enda litt oftere.

I aldersgruppen 15 til 30 år er det fire prosent som bruker Bluetooth daglig, 13 prosent ukentlig og 30 prosent månedlig, ifølge Inside Telecom.

Det er altså, ikke overraskende, mest ungdommer som bruker Bluetooth. Da går det mye i å dele ringetoner, musikk, video og bilder med hverandre.

Fremtid i markedsføring

Bare tre prosent av mobilbrukerne som ble spurt, har mottatt tilbud over Bluetooth og kunne tenke seg å motta det igjen, mens ti prosent sa de gjerne vil se tilbud ramle inn på mobilen over Bluetooth.

Mange ønsker imidlertid å kunne motta filmtrailere på mobilen rett over Bluetooth. 23 prosent var svært interessert eller ganske interessert i dette, mens 35 prosent gjerne ville motta kinoprogrammet over Bluetooth.

– Jeg tror Bluetooth vil bli en velegnet kanal for markedsføring innenfor definerte lokasjoner, som butikker, fotballstadion, konsertarenaer og lignende, sier Børde til Inside Telecom.

(Kilder: Inside Telecom)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen