Vil bli sterk vekst for PCIe


Et av PCIe-kortene som er tilgjengelig i norske nettbutikker

Ifølge ATI sin Billy Wang kommer utbredelsen av PCIe-grafikkort virkelig til å eksplodere i 4. kvartal - dvs. fra og med neste måned. Foreløpig virker markedet noe avventende og flesteparten kjøper fortsatt AGP - spesielt dersom man kjører AMD64-plattform.

Rykter sier at NVIDIA vil være en av de første selskapene som vil levere PCI-brikkesett for AMD64. The Inquirer skrev også for kort tid tilbake at en AMD-talsmann hadde bekreftet PCIe for AMD64 til 1. kvartal 2005.

Wang indikerte til Digitimes at ATI forventet at PCIe vil utgjøre i underkant 20 prosent andel av det totale antallet leverte kort i 4. kvartal. I første kvartal neste år tror man dette tallet vil øke til omtrent 30 prosent.

Det ryktes at etterspørselen etter PCIe-grafikkort allerede er på vei opp og at man enkelte steder opplever leveringsproblemer på grunn økende popularitet. Dersom vi tar en titt i norske nettbutikker synes tendensen å være at antallet kort fortsatt er noe sparsomt, men selvsagt av forståelige grunner ettersom markedet er inne i en overgangsperiode. Mange PCIe-kort er lagt inn i prislistene, flere av disse er ikke leveringsklare før oktober eller november.

Uttalelsen fra ATI om at PCIe vil få større utbredelse mot slutten av året er nok absolutt riktig, men ser dessverre ut til å bli begrenset til systemer som kjører Intel-prosessorer - ihvertfall inntil videre.

Hvorvidt større utbredelse av PCIe vil føre til drastiske priskutt på AGP-kort er fortsatt noe uvisst. Dersom man har planer om å innføre PCIe i større kvantum bør nok prisene i en overgansperiode ligge på samme nivå, slik at kundene vil fokusere på de tekniske fordelene med ny arkitektur. Etter hvert som PCIe etablerer seg til å bli det eneste gode alternativet, vil nok også prisene på AGP synke for å selge ut det man eventuelt har på lager.

(Kilder: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen