Vil bli best på nett-TV
Teknofil

Vil bli best på nett-TV

Nextgentel annonserte for en god stund siden at de ville satse på IPTV, og ifjor kunne de første kundene ta i bruk deres nye tjeneste. Men Nextgentel er langt fra ferdige med sitt prosjekt.

Stille fra Nextgentel
Siden lanseringen har det vært rimelig stille hos Nextgentel, mens andre TV-leverandører kjemper på å levere det beste HD-kanalene og de beste og mest funksjonsrike PVR-dekoderne, så har Nextgentel jobbet i det stille med sin IPTV-løsning, NextTV. Men selv er de fornøyde med utviklingen så langt.

- Vi har hatt vårt viktigste år hittil i 2008. For oss var det et stort steg å komme i gang med komersiell satsning og vi har så lang fått 10.000 kunder på TV-tjenesten, forklarer direktør for innhold- og TV-tjenester hos Nextgentel, Anne Halvorsen, til Teknofil.


Skal bli best
Men tjenesten NextTV har så langt ikke maktet å fenge landet med storm. Uten HD-innhold og uten PVR er det heller ikke et produkt som appellerer til de teknologisk interesserte. Men Halvorsen lover at det vil endre seg.

- Vi skal i løpet av 2009 bli de beste i Norge på OnDemand-tjenester. Vi er i rute med å få på plass system for mpeg4 og vi vil da kunne levere både HD-innhold og PVR-bokser, forteller Halvorsen.


Se det du vil, når du vil
Men det er likevel ikke dette området IPTV vil peke seg ut som en spennende løsning. Halvorsen lover at IPTV fra Nextgentel vil endre din TV-hverdag dramatisk.

- Med tjenesten vil du selv kunne velge hva du vil se når. Om du ikke fikk med deg en serie eller en film så vil du kunne gå tilbake og hente frem denne når du selv måtte ønske det. Dette vil komplimentere PVR-boksen for å gi deg det innholdet du måtte ønske, forteller Halvorsen.

Ifølge Halvorsen har Nextgentel allerede avtaler med flere innholdsleverandører som NRK og Disney Channel, for å kunne levere slike tjenester fra deres sendinger. Nextgentel har også eksklusiv avtale om å levere OnDemand-tjeneste fra Canal+ sitt innhold. Halvorsen vil ikke gi noe nøyaktig tidspunkt for når tjenesten skal være klar for å rulles ut i sin helhet, men Nextgentel har en plan om å få det på plass i løpet av året.

- Dette er fremtiden
Nextgentel er slett ikke alene om slik satsning. Både Telenor og Get har prosjekter med å få på plass IPTV for sine kunder, så konkurransen her vil utvilsomt ta seg opp. Konkurransen fra andre TV-platformer, som parabol, kabel og bakkenett, frykter derimot ikke Halvorsen like mye.

- IPTV er en plattform som gir deg det beste fra to verdener. Her får du både nettets og kringkastningens muligheter på ett fat. Dette vil medføre en stor utvikling hvor kommunikasjonen vil bli mer toveis enn den tradisjonelle kringkastningen som kun går en vei og dette er noe publikum vil ha. Vi har kun sett begynnelsen på denne utviklingen, forteller Halvorsen.


Selv tror hun at IPTV vil medføre et drastisk fall i både salg og leie av DVD når teknologien treffer massemarkedet for fullt. Inntil da får du nøye deg med å ta opp dine favorittprogrammer på PVR eller passe på når de faktisk går på TV.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen