Vil blende filmpirater

Forskere ved The Georgia Institute of Technology jobber ifølge BBC med en maskin som vil kunne blende videokamera i salen på kinovisninger.

- Vi er på et punkt i produktutviklingen hvor vi har en prototype som kan føre til et fungerende produkt, sier professor Gregory Abowd ved instituttet.

Forskningsteamet hans jobber tett med filmindustrien for å forhinde opptak i kinosaler som havner på piratmarkedet. Ifølge BBc er dette et spesielt problem i Asia, og tall fra The Motion Picture Assoociation viser at piratvirksomhet i Kina koster filmindustrien 16 milliarder kroner i året.

Leter etter bildesensor

Innretningen leter etter digitale kameras bildesensor. Disse reflekterer lys direkte tilbake til kilden på samme måten som en refleks. Prototypen på maskinen består av to kamera og en datamaskin som leter etter slike sensorer, for så å sende en lysstråle mot kameraet i salen. Lysstrålen ødelegger opptaket ved å blende bildesensoren.

Foreløpig er innretningen kun på prototypenivå, og forskerne håper at en ferdig versjon av innretningen vil bruke laser for å finne og blende bildesensoren. Prototypen egner seg foreløpig best til å finne stillkamera, siden bildesensoren i slike kamera sitter nærmere linsen enn i et videokamera. Forskerne håper dog at en ferdig versjon av innretningen skal kunne fungere mot videokamera.

Kun digitale kamera

Innretningen vil uansett kun fungere mot digitale kamera, vanlige kamera med film vil ikke kunne oppdages av innretningen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen