Vil blåse liv i Polaroiden
Teknofil

Vil blåse liv i Polaroiden

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Polaroid annonserte i 2008 at de legger ned sin produksjon av film for det tradisjonelle polaroidkameraet. Nå vil entusiastene overta produksjonen.

Panikkjøp
Det var mange som i panikk hamstret film da Polaroid i fjor meldte at de vil ta steget inn i den digitale æra og legge ned produksjonen av film for de velkjente polaroidkameraene, og også produksjonen av selve kameraet. Opp gjennom årene har mange fest- og ferieminner blitt knyttet til film via systemet som fremkaller bildet på minuttet, og det var mange entusiaster som sørget over nyheten. Noen vil derimot ikke gi opp formatet.


Vil gjenskape polaroidbilde
Prosjektet "The impossible project" har valgt å ta saken i egne hender og de har overtatt Polaroids fabrikk- og produksjonsutstyr i Nederland. Formålet er ikke å fortsette produksjonen av den tradisjonelle filmen, men å ta produksjonen opp på et nytt nivå.

- Det umulige målet er ikke å gjenskape Polaroid-filmen, men å utvikle et nytt produkt med nye og gode komponenter produsert på en moderne måte. Et innovativt nytt analogt materiale, solgt under et nytt merkenavn som vil gi i instant fremkalling en plass på de globale markedet, skriver prosjektet på sine nettsider.

Prosjektet, som håper de vil kunne lansere sitt produkt i 2010 har støtte av Ilford Photo og Harmann Technology, men søker nå også andre støttespillere. Hvorvidt deres mål vil bli en realitet gjenstår å se, men med tanke på at det allerede er utviklet digitalkameraer med innebygde fotoskrivere så kan prosjektet få en vanskelig oppgave med å konkurrere med digitale kameraer.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen