Vil avskaffe opphavsretten

Moderaten Karl Sigfrid gikk i dag ut i Dagens Nyheters debattside og argumenterte for å avskaffe opphavsretten.

- De steg som så langt har blitt tatt under denne mandatperioden har absolutt ikke vært teknologivennlige, sier Sigfrid til Computer Sweden.

Han mener dagens opphavsrettslover ikke fungerer og at fildeling for privat bruk må avkriminaliseres.

Utspillet kommer tett før svenskene skal behandle et omstridt forslag som foreslår at opphavsrettinnehavere skal ha rett til å kreve å få oppgitt navn på fildelere, direkte fra domstolene, basert på EUs Ipred-direktiv. Forslaget ble framsatt av det svenske justisdepartementet og ventes å tre i kraft i juni i 2008.

Karl Sigfrid mener, stikk i strid med gjengs oppfatning, at Sverie slett ikke er tvunget til å innføre en lov basert på Ipred-direktivet. I hvert fall ikke når det gjelder å la opphavsrettsinnehavere få ut navn bak ip-adresser.

I stedet foreslår han at dagens opphavsrettslover avskaffes helt og holdent. Kopiering av musikk og film til privat bruk skal være tillatt, men opphavsrettseierne bør få beholde retten til sine verk når det gjelder kommersiell bruk.

Sigfrid understreker at dette er hans private mening, og vil ikke si hvilket ståsted Moderatene som parti kommer til å havne på.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen