Vil avskaffe blodpriser


Kjetil visste lite om hva månedens mobilregning ville bringe

EU-kommisjonen har ikke mye til overs for de skyhøye takstene for utenlandsanrop, og vil nå bruke de seks neste månedene på å kartlegge mobiloperatørenes priser på viderekobling til og fra utlandet.

Kommisjonen har allerede oppfordret operatørene til å redusere takstene på eget initiativ. Hvis dette ikke skjer vil EU sannsynligvis innføre en øvre grense for hvor mye operatørene kan kreve for utenlandssamtaler. Per i dag kan operatørene i utgangspunktet kreve akkurat så mye de vil.

Dette har medført at mer enn èn person har fått en svært ubehagelig regning i posten - uten å ha den minste anelse om hvor høye takstene i utlandet har vært. Priser på over 20 kroner i minuttet er ikke uvanlig.

En av hovedårsakene til at EU-kommisjonen nå vil ha lavere priser er at det ikke er spesielt dyrt for operatøren selv å viderekoble linjene sine til utlandet. Det er derfor ikke rimelig at forbrukerene skal betale umenneskelige priser når de er på ferie eller forretningsreise.

Dette betyr forhåpentligvis at fremtidens mobilregninger vil bli langt mer skånsomme mot lommeboka - enten man har vært på Interrail eller tilbrakt en uke på Roskilde-festivalen.

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen