Vil abonnere på spill

Vil abonnere på spill

Det er analysebyrået IDC som spår mobilspillbransjens gode tider. Ifølge byrået vil både utviklere, mobiloperatører og andre aktører på markedet nyte godt av mobilspillende fingre i årene som kommer.

I tillegg spår de at vi i langt større grad kommer til å tegne abonnement på spill, i stedet for å betale for ett spill av gangen.

Bedre spill
Mye av grunnen til at flere spiller på mobilen, og at omfanget øker, ligger i at det har kommet tredimensjonale (3D) spill til mobilen, og at både mobiltelefonene og betalingsløsningene har blitt bedre.

Med 3G åpnes det også en rekke løsninger som gjør spillopplevelsen bedre enn tidligere.

Ifølge IDC kommer mobilspillhandelen til å gå opp med 16 prosent årlig og nå rundt 50 millioner brukere innen 2010.

Abonnement
I dag er det enkeltstående salg av spill som er mest vanlig, og ifølge IDC kommer det trolig til å fortsette også de neste fire årene. Allikevel peker selskapet på at det vil få i retning av mer abonnementsbaserte betalingsløsninger også for spill.

I Norge er det allerede et par mobiloperatører som har lansert abonnementsbaserte innholdstjenester. Talkmore var første ute, og nylig lanserte også Tele2 en abonnementsløsning for mobilt innhold. Dermed kan det se ut til at norske mobilkunder er blant de første som får tilgang til abonnementsløsninger på denne typen innhold.

Prisen ligger på 29 kroner måneden for fri nedlasting av spill, bakgrunner, bilder, videoklipp og annet innhold. Det er en ekstrautgift på MP3-ringetoner og annet innhold som blir berørt av TONO-avgiften.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen