Vil Vivaldi lokke deg vekk fra Chrome?
Teknofil
(Bilde: skjermbilde)

Vil Vivaldi lokke deg vekk fra Chrome?

En ny, norsk nettleser er lansert.

Det norske selskapet Opera Software har siden 1996 laget nettlesere til PC, og de siste årene også til mobil og nettbrett. Nå har med-gründer- og tidligere administrerende direktør Jon S. von Tetzchner startet et nytt selskap, kalt Vivaldi Technologies, som også lager nettlesere.

I dag lanserte de en betaversjon av den nye, norske nettleseren Vivaldi.

For avanserte brukere

Konkurrentene Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari og Opera har i det siste fokusert nesten utelukkende på å skape en enda smidigere og raskere surfeopplevelse. Vivaldis mål er derimot å bli en nettleser for litt mer avanserte- og teknologisk interesserte brukere.

– De fleste nettleserutviklere på markedet i dag prøver å lage en begrenset nettleser, kanskje med mulighet til å legge til utvidelser. [...] Det er et behov for en nettleser for de teknologisk interesserte, brukere som vil ha mer fra nettleseren sin, sier Tetzchner til Cnet.

Blant annet får du anledning til å ta notater om nettsider du besøker direkte i nettleseren. Dette minner veldig om funksjonen som Microsoft skrøt av i forrige uke, da de viste frem den kommende nettleseren Spartan. Notat-funksjonen i Vivaldi finner du i en meny på venstre side i nettlesern, sammen med kategoriserte bokmerker, nedlastinger og kontakter. Det er også gjort plass til en e-posttjeneste som ennå ikke er lansert i samme meny.

Ellers byr Vivaldi på gruppe-faner, som vil si at du kan samle flere nettsider i en og samme fane. Når du åpner en ny fane får du opp hurtigvalgene («speed dial») dine, altså favoritt-nettsidene dine. Fargen på nettleserrammen rundt adressefeltet endrer seg dessuten i henhold til fargen på nettstedet du er inne på.

Betafunksjonen av Vivaldi, som du kan laste ned her, er absolutt verdt en kikk. De lover dessuten flere forbedringer og funksjoner i kommende oppdateringer.

Nå har Chrome blitt mye bedre
På tide å bytte ut Safari på iPhone og iPad? »

(Kilder:  VivaldiCnet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen