Fra filmen 300 - Rise of an Empire
Teknofil
Fra filmen 300 - Rise of an Empire (Bilde: WarnerBrosPictures / YouTube)

– Vil tjene mer penger på streaming enn kinobilletter

Netflix & co. er i ferd med å overta tronen, tror analytikere.

Analysebyrået PricewaterhouseCoopers (PwC) hevder at streamingtjenester som Netflix og Hulu om få år kommer til å tjene mer penger enn den såkalte «US Box Office» – de samlede kinobillettinntektene i USA. Det skriver The Verge.

Kinobillettinntekter i USA lå i 2013 på nesten 70 milliarder kroner. PwC har regnet seg frem til at streamingtjenestene samlet sett vil ha økt fortjenesten sin med et nesten like stort beløp innen fem år.

I 2018 hevder de nemlig at «on demand»-tjenester via fortrinnsvis streaming vil stå for inntekter på drøye 100 milliarder kroner i året. Til sammenligning tror de kinobillettinntektene vil ligge på om lag 80 milliarder samme år. Filminntekter fra vanlige TV-abonnementer spår PwC at ikke vil utgjøre noen betydelig forskjell i årene som kommer.

Noe av årsaken tror PwC skyldes at videolutleie og salg av DVD og Blu-ray er stadig minkende. Mange velger heller streamingløsninger. For øvrig tror de at veksten også vil føre til at filmselskapene ikke venter like lenge med å gi ut filmer som nettopp har gått på kino.

Dette tror Netflix om fremtiden:
Slik blir TV-hverdagen din i 2025 »

(Kilde: The Verge, PwC)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen