Lena Lundgreen, Nordisk leder for samhandling i Avanade, og markedssjef Bjørn Unnersaker.
Lena Lundgreen, Nordisk leder for samhandling i Avanade, og markedssjef Bjørn Unnersaker. (Bilde: Kurt Lekanger, Mobilen.no)

Vil ta i bruk sosiale medier i jobben

– Facebook er ikke godt nok i bedriftsmarkedet, hevder Avanade.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De fleste bedrifter bruker sosiale medier i jobbsammenheng, viser en undersøkelse IT-konsulentselskapet Avanade har gjort blant 4000 sluttbrukere og 1000 IT-beslutningstakere i bedrifter over hele verden.

Verktøyene som brukes er imidlertid verktøy som først og fremst er tilpasset forbrukermarkedet, som Facebook. Det er verken sikkert nok eller godt nok, mener Lena Lundgreen, nordisk leder for samhandling i Avanade.

– Vår undersøkelse viser at mange bedrifter ønsker å ta i bruk samhandlingsverktøy beregnet på bedriftsmarkedet. Likevel finnes det bedrifter som bruker lukkede grupper på Facebook i forbindelse med  ulike prosjekter, sier Lundgreen.

Yammer er et sosialt samhandlingsverktøy som finnes til både PC, mobil og nettbrett. Skjermbildet er fra iPad-versjonen.
Yammer er et sosialt samhandlingsverktøy som finnes til både PC, mobil og nettbrett. Skjermbildet er fra iPad-versjonen.Foto: Yammer

Enklere og sikrere dokumentdeling

Ifølge undersøkelsen svarer 74 prosent av de bruker Facebook for samhandling, som er dobbelt så mange som sier at de bruker Sharepoint. 

82 prosent av bedriftene globalt, eller 79 prosent i Norden, ønsker å bruke flere samhandlingsløsninger for bedrifter i fremtiden. Kun 25 prosent av de nordiske bedriftene sier de ikke ønsker å bruke sosiale nettverkstjenester i bedriften i det hele tatt, mot 37 prosent globalt.

Det at mange jobber når de er på farten, gjør at samhandling via sosiale nettverkstjenester på smarttelefonen blir stadig mer aktuelt. Lundgreen forteller at både Sharepoint 2013, Newsgator SocialSites og Yammer, som leveres av Avanade, fungerer både på PC og mobil. Yammer ble nylig solgt til Microsoft, og er en tjeneste som på mange måter ligner Facebook – men som er beregnet på bedriftsmarkedet.

Hele undersøkelsen ligger her.

Les også: Med denne har du alltid prosjektet i lommen

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen