Vil stoppe spredning av nakenbilder
Teknofil
(Bilde: Flickr)

Vil stoppe spredning av nakenbilder

«Sexting» uten samtykke blir straffbart i Australia.

Den australske delstaten Victoria, hvor Melbourne er den største byen, har innført en ny lov: Dersom noen sender nakenbilder av en annen uten deres samtykke, eksempelvis via MMS, er dette en straffbar handling, skriver Mashable.

I artikkelen skriver journalisten at australiere heretter bør tenke seg om før de for eksempel videresender nakenbilder av en tilfeldig sengevenn til sine venner. Slike overtramp kan i ytterste konsekvens straffes med inntil to års fengsel. Loven gjelder også trusler om å spre nakenbilder av noen. Å sende intime bilder av seg selv derimot fortsatt lov.

Justismyndighetene i Victoria sier at de så et behov for å lage mer spesifikke lover for såkalt «sexting», ettersom teknologiske fremskritt har endret samfunnet. 

– Disse nye lovene sender en klar beskjed om at ondsinnet bruk av intime bilder til å rakke ned på et offer er uakseptabelt, og det er også straffbart, sier delstatens justisminister Robert Clark til Mashable.

Norske lover

I Norge vil intime bilder som spres via Internett eventuelt kunne straffes etter Personopplysningsloven §8 eller Åndsverkloven §45 C, ifølge Slettmeg.no. Ellers vil Straffeloven § 390 om krenking av privatlivets fred være aktuell, hvor straffen er bøter eller inntil tre måneders fengsel.

Vi har derimot ingen lover som går spesifikt på å spre nakenbilder uten samtykke via digitale kanaler.

Britiske nettroll risikerer to års fengsel
Men i Norge kan du straffes enda hardere ... »

(Kilder: MashableSlettmeg.no)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen